Fatih için 3 şirket yarışacak!

Hükümetin 8 milyar doları bulması beklenen ve 15 milyon öğrenciye tablet bilgisayar dağıtılmasını hedefleyen Fatih projesi, teknoloji dünyasında rekabeti kızıştırdı.

Projenin ayrıntıları henüz netlik kazanmasa da özellikle telekom operatörleri Fatih’e yönelik hazırlıklarını hızlandırdı.

Türkiye’nin önde gelen üç telekomünikasyon şirketi, Fatih projesine talip olduklarını ifade ederken, kendi tabletlerini de tasarladı.

Turkcell, Turkcell markalı akıllı telefonlarının ardından yine kendi markasıyla tablet çıkaracağının sinyalini verirken, Vodafone Türkiye daha hızlı davranarak Vodafone Smart Tablet 10’un Aralık ayında çıkarılacağını duyurdu.

Türk Telekom’da proje ile ilgili hazırlıkları ise en yetkili ağız CEO Gökhan Bozkurt açıkladı. Android işletim sistemli olacak tabletin tasarımının yapıldığını belirten Bozkurt, Fatih projesinin tablet dahil tüm altyapısına talip olduklarını söyledi. Cihaz için Apple’ın MacBook Air modelinin tasarımcısıyla çalışan Türk Telekom, 2012’nin ilk çeyreğinde pilot üretime geçeceğini açıkladı. Türk Telekom üretim için ise Vestel, Arçelik veya Foxconn’la işbirliği yapabileceğini belirtti.

3 operatör de Fatih projesine göz kırparak tablet pazarından pay almayı hedefliyor. Türkiye’de 15-20 bin adet civarında olan tablet bilgisayar satışının 4 yıl içinde 4 katına çıkması bekleniyor. Öte yandan Fatih projesi bilgisayar üreticilerinin yanı sıra dünya devlerini de harekete geçirdi. Apple, Intel, Microsoft, Cisco gibi dünyanın dev teknoloji şirketleri de Fatih’i bekliyor.

21 Kasım 2011 tarihinde Genel içinde yayınlandı ve , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin. Yorum yapın.

Yorum bırakın