Kopya oyunlara "dur" diyecek yonga yolda

Kopya koruma konusunda devrim niteliğinde bir yonga PC oyun endüstrisini kurtarabilir.  PC oyunlarının geleceğini tehdit eder boyutlara ulaşan yazılım korsanlığına karşı bir türlü istediği sonucu alamayan oyun endüstrisi bu kez şansını donanım bazlı bir çözümde arıyor. Yazılım korsanlığı yüzünden her yıl milyonlarca dolarlık gelirden olan oyun geliştiricilerinin son umudu TPM adı verilen ve anakartlara entegre edilecek bir yonga.

Atari’nin kurucusu Nolan Bushnell, Wedbush Morgan Güvenlik Konferansı’nda yaptığı bir konuşmada söz konusu yongadan bahsederken "PC oyunlarında korsanlığı kesinlikle durduracak" ifadesini kullanırken, yonganın yeni nesil bilgisayarların çoğunda yer alacağını vurguladı.

TPM yongası sayesinde oyunlar sadece ilgili sistemde çalışmak üzere kırılamayacak biçimde şifrelenerek özel bir anahtarla korunacak. Şifrelerin paylaşımını da imkansızlaştıracak olan bu yonganın bilgisayarlarda yaygınlaşmasıyla halen korsanlık oranı yüksek ülkelerde büyük bir PC oyunları pazarının ortaya çıkması beklediğini söyleyen Bushnell, müzik ve film korsanlığını engellemede ise TPM’nin bir etkisinin olmayacağını ekledi.

Hangi marka ve model anakartlarda yer alacağı belirsizliğini koruyan yonganın oyun korsanlığını engellemede başarılı olup olmayacağını zaman gösterecek

 

 

26 Mayıs 2008 tarihinde Uncategorized içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin. Yorum yapın.

Yorum bırakın